2008. május 26., hétfő

Helyzetjelentés a mumusról

Már nem is mumus, hipp-hopp befejezem. Kb még 5 napot adok neki és kész! :)

Most így áll:

A következő áldozat




Már minden megvan hozzá, "csak" a Mary-t és a cserepeket kell befejezni!

Keretezett talpacskák

Elkészültem, bekereteztem, és a múlt héten át is adtam :)



A témaválasztást indoklására itt egy kép, ami a legkisebbről készült:



Ha tetszett, nézegessetek még több képet: www.virgart.hu

2008. május 17., szombat

A mumusom

Ezt a készletet kb. 8 éve vettem, rögtön bele is vágtam, nagy kedvvel hímeztem. Ez volt az első igazi mintám. Eredeti DMC kit: Pots de lavande. Sajnos nagynak bizonyult (legalábbis akkor, nekem)... Hiába volt a szép lenvászon anyag és a szuper DMC fonalak, a lelkesedés fogyott, majd szépen visszakerült a készlet a szekrénybe. Néha elővettem, de sose kapott el a lendület, és őszintén megvallva egyre jobban kezdtem is tartani tőle. Pedig már a minta több mint 75%-a készen volt! Eddig jutottam:



A pünkösdi hétvégén 3 napra pihenni készültünk a Balatonhoz. Ez volt az első igazi kettesben töltött nyaralásunk, mióta megszülettek gyerekek. Nagyon készültem rá, napokig totóztam, hogy mit is lenne a legjobb magammal vinni, hiszen időm mint a tenger... Úgy alakult, hogy a Maryhez nagyon kevés fonalam maradt, és a többi tervemhez is rendelni kellett. Az utazás közeledett, és a kezembe akadt ez a kit. Mivel se fonalat válogatni, se anyagot szabni, szegni nem kellett, és a minta is ki volt nyomtatva, így ezt dobtam be a táskába. Jó döntésnek bizonyult, mert szívesen hímeztem, átverekedtem magam egy számomra bonyolult, sok szívnáltással járó szakaszon (a levendula a cserépben, igazából itt adtam korábban fel), már csak egy nagyon kicsi van belőle.



Most elhatároztam, hogy mivel már csak egy cserép van, ez a minta sem kerülheti el a sorsát, leszámolok a mumussal és befejezem. Uff én beszéltem!!!

Szépen lassan...

... készülget a kisasszony.
Nálam most fogyott el az első motring fonal a 69-esből, így eddig jutottam, egy pár napot most biztos pihentetem.