2009. április 27., hétfő

Kirándultam - I've made a trip

Persze most csak képletesem, hiszen a hímzéstől különböző alkotás irányába indultam el. Itt általában nem én fogom a tűt :)))

Jópár héttel ezelőtt, mikor a napsütésnek még se híre, se hamva nem volt, nagy fába vágtam a fejszémet... Az egyik Tildás könyvet lapozgatva nem is tűnt olyan nehéz dolognak összeállítani egy párnát, hiszen jön a tavasz, és az epres, majd tökös párna mellé most egy tavaszi dukál a mi kis előszobánkba. A tervezgetést tett követte, és mivel éppen találtam ehhez a stílushoz illő anyagokat is a méteráruboltba, már semmi sem tarthatott vissza.

Mivel magam sem bíztam benne, hogy valaha is elkészül, így eddig nem mutattam belőle semmit, de szép csendben azért dolgozgattam rajta. Most készült el, a vasalástól egy kicsit langyos is, de pont olyan lett mint amilyet elképzeltem. Most igazán madarat lehetne fogatni velem :DDDD



On a boring winterday I have reading one of my Tilda books. And then I have started one project of this book. Honestly I wasn't sure I can finish it, but it"s done now!!! It is still warm a bit after the ironing!! I'm happy dancing!! :DDD




És nálam már "nyílnak" a rózsák is a kertben :)))

And here are the roses of my garden too!




2009. április 20., hétfő

A place we call home II.

Elkészült, keretet is kapott, már csak a végleges helyét kell hogy elfoglalja az előszobában, de előtte még vár rám egy előszobafestés :D



It's ready and framed now. Soon I will hang it on the right place.

2009. április 14., kedd

SWAp with Nina 3.

A kör bezárult, ma én is megkaptam az ajándékomat :)

Az USA-ból Cari készített nekem egy gyönyörű tű- és ollótartót, népi ihletésű motívumokkal (Blackbird design), színátmenetes fonalakkal, gyönggyel, és csodaszép anyagokkal!!! És kaptam még mellé gyönyörű TGA fonalakat is, igencsak esélyesek egy anyáknapi ajándék elkészítésére, Úgy örülök!!! Köszönöm Cari!!





The round is closed now, today I have got my SWAP gift :)

Cari from the USA have stitched a beautiful scissor and needlecase for me, with some american folkart from Blackbird design, handdyed threads and linen, beads and wonderful fabric!!! And I also have some TGA threads, I like the color! Thank you Cari soo much to expend your time for me!!!

2009. április 3., péntek

SWAP with Nina 2.

Ma reggel kaptam a hír, hogy szerencsésen megérkezett a csomagom... Malajziába!!! Én már nagyon izgultam, mert két hete adtam fel, és már rémeket láttam :)

A SWAP párom Siti volt, egy pinkeep-et (ez volt életemben az első) és egy apró ollóőrt készítettem neki. A minták gyergyói keresztszemes motívumok, a 1/1 szálon hímeztem GlissenGloss fonallal.

A csomagban küldtem neki egy Keresztszemes Magazint is, gondoltam ez tuti kibírja az utat :DD

A fotóimból Nina készítette az összeállítást, itt köszönöm neki meg a szuper szervezést és a lebonyolítást is!



Today morning I got the news, that my SWAP partner Siti from Malaysia has got my package!! I'm so happy now, because she likes it!!!

I have made a pinkeep (my first ever) and a scissorfob. I also sent her one issue of our cross-stich magazine!

Thank You Nina to organize this game and for this lovely mosaic what you made from my photos!!


Csatoltam egy pár képet, amik nagyíthatók :) - Here are some "zoomable" pictures :)