2008. április 28., hétfő

Mary SAL - helyzetjelentés


Azért őt sem hanyagoltam el... Sajnos bontanom is kellett, de már egyre több látszik a mintából. A színekkel tovább barátkozom :)

Talpacskák


Ezt a mintát baránőmnek hímzem, akinek április 24-én született meg a harmadik csemetéje. Már az utolsó fázisnál tartok, csak a legsötétebb árnyalat hiányzik. Remélem a  héten be tudom fejezni, és keretezés után át is adhatom.


2008. április 21., hétfő

Előszoba

Két évvel ezelőtt beépítettünk egy kis fülkét a bejárat előtt. Mivel nagyon pici, eddig elhanyagoltuk, de most elkapott a hév, és nekiálltam "felöltöztetni".

Ilyen volt előtte:
         


Most nyári hangulatú epres ruhát kapott:
   

Apróságok:


Itt a tavasz!

És én ennek nagyon örülök.

Ha csak engedi az idő kint vagyunk a gyerekekkel. Kertészkedünk, locsolunk, homokozunk, biciklizünk, stb. A kis virágoskertemet 3 évvel ezelőtt kezdtem beültetni, de most érett be igazán.
Nekem nagyon tetszik (bocs ha elfogult vagyok)! További képek várhatók néhány hét múlva!


Haladok Mary-vel

Szépen lassan azért alakul a hímzés, bár még nincs sok mutatnivalóm. Ezen a képen azért már jól látszanak a fonalak színei. Amikor elkezdtem gondolkodni a színeken, és nézegettem a képet, olyan őszi, szeles hangulatom lett. Ehhez kerestem a fonalakat is, bár sajnos nem vagyok száz százalékig elégedett a választással. Meglátom mi lesz belőle, ha készen lesz, és lehet hogy elkészítem még egyszer, ha találok megfelelő fonalakat.

Az anyagról szeretnék még annyit, hogy az OBI-ban vettem kb. 2000 Ft volt métere, és nekem eddig ez a legjobb anyagom. Szép tömött öltésekkel lehet rajta hímezni, nem lesz lukas a hímzés az "X"-ek sarkainál, és a két szál szépen fedi. Az is igaz hogy valószínű még sok anyag van amit nem próbáltam, de azt hiszem, hogy visszamegyek és veszek még, mert kis hímzésekhez tökéletes alapanyag.

2008. április 11., péntek

Vásárolni voltam...

... természetesen kézimunkaboltban. Mutatom a zsákmányt:

Először is megvettem Ralina Mary SAL-jához a fonalakat. Persze amit kinéztem, az nem volt, és két gyerekkel túl sokat válogatni sem lehet, de összességében elégedett vagyok. Kíváncsi vagyok az első öltésekre. DMC 69 és 4070, az anyag noname lenes vászon.




A másik adag ami még hiányzott a sógornőmnem készülő VS levendulazsákocskáról, MillHill gyöngy és halványlila organzaszalag. Ezt tuti befejezem a hétvégén, mert már egy kicsit elcsúsztam vele.

A kakukktojás a sárga árnyalatos fonal. Míg én törtem a fejem a Mary színein, odajött hozzám a nagyobb fiam (4,5 éves), és a következő párbeszéd zajlott le köztünk:
- Mami, vegyük meg ezt is!
- Oké, de mit csináljunk belőle?
- Hát képet! Na jó, de most már menjünk, ez a  három bőven elég lesz!

Hát így lett sárga fonalam is. 

2008. április 9., szerda

Ó, ó Mary...

Ralina blogján akadtam rá egy most induló SAL-ra, aminek az az érdekessége, hogy a mintát ő maga tervezte. A történet mindig is a kedvenceim közé tartozott, úgyhogy első pillanatban megfogott a felhívása, összeszedtem minden bátorságomat, és csatlakoztam.





Pénteken indulok anyagbeszerző körútra, akkor jelentkezem ismét.

Legutóbbi munkáim - Fűszernövények

Az Nlc keresztszemes fórumán kaptam ezeket a mintákat, és a tavalyi nyaralás alatt készítettem el a nagy részét. Utána szokás szerint fiókba került, bár a helye már megvolt a falon. Szombaton végre találtam hozzá keretet, ami színben és méretben is tökéletes, és ma délelőtt elfoglalták helyüket a konyhám falán.



És íme keretben, a konyha falán:

Legutóbbi munkáim - Karácsonyi hangulatban

Victoria Sampler - Christmas ornaments II. Hope & Charity

Az utolsó utáni pillanatban készültek el, de nagy sikerélményt jelentett nekem. Jövőre biztos készítek többet.




Üdvözlőlapok - Renato Parolin mintája alapján





2008. április 8., kedd

Legutóbbi munkáim - Keletről

Édesanyámnak készítettem el születésnapjára egy korábbi Praktikában megjelent hölgy képét.

Egy hónap alatt készült el, de nem a megszokott tempómban dologztam, mert mindenképpen kész szerettem volna lenni vele.



Legutóbbi munkáim - Tavasz


Az elmúlt hónapok munkáiból válogattam nektek:

Victoria Sampler - Spring garden


Nagyon jó volt a készlet fonalaival hímezni, gyorsan készen lett. Nekem még kihívást jelentettek a különleges öltések (koloniál csomó, azsúrozás és egyéb díszítő öltések) és az apró öltések (a nyuszi, a béka és néháyn virág 1x1 kockára készült)

A megmaradt fonalak sem hagynak nyugodni, hamarosan újra tűbe fűzöm őket :)


Főpróba

Soha nem csináltam még ilyet..., izgulok nagyon...
Már régóta kacérkodom a gondolttal, hogy én is belevágok, és útjára indítok egy blogot, hát most megtettem. 

Fogadjátok szeretettel!